Vlees (Siga)
11. Ye-Shekla Tibs | € 22.50 |
Gesneden rundvlees gebakken en geserveerd in een hete aarden pot, met ajuinen rozemarijn en kruiden |
12. Goden Tibs | € 19.50 |
Lamsribben gebakken met een mengsel van uien, tomaten, verse knoflook en rode paprika (jalapeños) |
13. Tibs | € 17.00 |
Gesneden rundsvlees, gebakken in geklaarde kruidenboter, met knoflook, uien en rode paprika |
14. Kitfo / Ketfo | € 19.50 |
Rauw of licht gebakken rundergehakt, gekruid met Ethiopische boter en rode peper |
15. Borzena Shiro | € 16.50 |
Gemalen kikkererwten in een berbere saus met blokjes mager rundvlees, knoflook, uien en gember |
16. Kaey Wat | € 16.50 |
Dun gesneden rundsvlees gestoofd in een gekruide “berbere” saus en een mengeling van kruiden |
17. Gomen be-Siga | € 16.50 |
In blokjes gesneden rundsvlees gemengd met spinazie, peper, gember, knoflook en uien |
18. Ye-Alicha Wat | € 16.50 |
Dun gesneden rundsvlees gestoofd in een saus van ui, kruiden en geklaarde kruidenboter |
19. Siga Be-Misir | € 16.50 |
Dun gesneden rundsvlees gestoofd in een gekruide berbere saus en een mengeling van kruiden |
Kip (Doro)
21. Ye-Doro Wat | € 19.50 |
Kip gemarineerd in citroensap, gestoofd in een berbere saus, met een hardgekookt ei |
23. Ye-Doro Tibs | € 15.50 |
In blokjes gesneden kippenborst gemarineerd in citroensap en knoflook, met uien, tomaten en rozemarijn |
Vegetarisch (Atkilt)
31. Shiro Wat | € 13.00 |
Kikkererwtjes en sjalotten gestoofd in een berbere saus, in een combinatie van kruiden |
32. Ye-Ater Kik Wat | € 12.00 |
Gele linzen gestoofd in een curcuma saus, met uien en gember |
33. Ye-Misir Wat | € 11.50 |
Pittige rode linzen gestoofd in een berbere saus, met knoflook, uien en gember |
34. Fosolia | € 12.00 |
Licht gekruide sperziebonen, wortelen en uien in een tomatensaus |
35. Ye-Tikil Gomen | € 11.00 |
Licht gekruide witte kool, aardappelen en wortelen, met knoflook, uien en gember |
36. Ye-Kaey Sir Dinich Wat | € 11.00 |
Licht gekruide rode biet en aardappelen gestoofd met knoflook, uien en gember |
37. Ye-Gomen Wat | € 12.00 |
Spinazie met paprika, gember, knoflook and uien, gekookt in een milde saus |
38. Inguday be-Misir Wat | € 12.00 |
Champignons en groene linzen, uien, knoflook, gember en rode chili gestoofd in curcuma saus |
Vis (Assa)
41. Tilapia Assa Wat | € 17.50 |
Tilapia vis met knoflook en kruiden, gestoofd in een berbere saus |
42. Tilapia Assa | € 17.50 |
Gebakken vis (tilapia) met knoflook, uien, gember en Ethiopische kruiden |
Geef een reactie